Was u vóór 1 januari 2021 EPA-U of EPA-W adviseur? Dan volgt u wellicht de ‘aanvullende examenroute’. Alle adviseurs die voor 1 juli 2021 een poging deden tot examen, krijgen een herkansing tot 1 november 2021. Door het behalen van twee aanvullende examens, bent u vakbekwaam volgens de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800.
Al één poging tot examen gedaan?
Alle adviseurs in het bezit van een geldige EPA-kwalificatie op basis van de oude methode, die voor 1 juli 2021 tenminste één poging deden het aanvullend examen te behalen, krijgen tot 1 november 2021 de kans alsnog dit examen te behalen (herkansing).Hiermee loopt de termijn van de verlenging gelijk met die van de overgangsregeling. Het maximum aantal van 6 pogingen blijft wel staan. Adviseurs die nog geen aanvullend examen deden, moeten de initiële route volgen.
Doel examenroute
Dankzij de ‘aanvullende examenroute’ konden voormalig EPA-adviseurs na 1 januari 2021 zo snel mogelijk aan de slag als energieprestatieadviseur volgens NTA 8800. Dat was het doel van de ‘aanvullende examenroute’.
Opnameprotocollen
Alle energieprestatie-examens worden afgenomen volgens de opnameprotocollen methode 2020- 2e druk (ISSO-publicatie 75.1 en ISSO-publicatie 82.1). Dit geldt voor alle modules.
Fysieke examens mogelijk
Sinds begin maart is ook fysiek examineren; dit geldt ook voor de softwaremodules. De examens worden afgenomen in een besloten ruimte, conform alle coronamaatregelen. U krijgt een werkplek en laptop tot uw beschikking. U kunt echter ook nog steeds online examens afleggen.
Nadere informatie
- Informatie over het stelstel Energieprestatie Gebouwen en de daarbij behorende bepalingsmethode NTA 8800 vindt u op deze site. (gebouwenergieprestatie.nl)
- Meer informatie over de examens en oefening staat op de sites van de exameninstituten ‘t Examenpark en Cito.
- Informatie over de route naar vakbekwaamheid staat op ISSO.nl en op InstallQ.nl.